Heeft u mantelzorgers in uw bedrijf?

Zorg dat ze niet overbelast raken

Werk en Mantelzorg

Steeds meer mensen combineren hun baan met mantelzorg. Veel mantelzorgers delen hun zorgen niet op het werk. Ze laten niet merken dat ze overbelast zijn. Ze nemen vakantiedagen op om te zorgen voor iemand anders. Vaak moeten er veel zaken geregeld worden met verschillende instanties die alleen bereikbaar zijn onder werktijd. Al deze regel- en zorgtaken kunnen veel energie vragen van uw werknemers.

 

 

Mantelzorgvriendelijke organisatie

Voorkom uitval, ziekteverzuim (waaronder grijsverzuim) en verminderde productiviteit. Zorg voor gezonde, gemotiveerde en loyale collega’s. Start met het bespreekbaar maken van mantelzorg binnen uw organisatie. Het is van belang voor u als werkgever om de werkende mantelzorger een juiste balans te bieden. Zo kunnen zij de combinatie werk en zorg beter volhouden.

Voorkom uitval en bespaar!

Mantelzorgers die lang en intensief zorgen bezuinigen vaak als eerste op hun hobby’s en sociale contacten. Het werk en zorg hebben prioriteit. Ze gebruiken vakantiedagen vaak voor zorgtaken en niet om bij te tanken. Te weinig rust en ontspanning kan mentale klachten veroorzaken uiteindelijk tot een burn-out leiden. Medewerkers die uitvallen door een burn-out zijn gemiddeld 300 dagen afwezig. Dit kost een werkgever per medewerker ongeveer EUR 200 per dag en EUR 60.000 in totaal.

 

 

Gezondheid mantelzorgers:

Mantelzorgers hebben bijna 2 keer zo veel mentale klachten als hun collega’s:
gezondheid werkende mantelzorgers

Tips voor de werkgever:

  • (H) erken de werknemer als mantelzorger.
  • Maak mantelzorg bespreekbaar binnen uw bedrijf.
  • Geef de werknemer de ruimte en mogelijkheid om in gesprek te gaan.
  • Speel in op de behoeftes en wensen van de werkende mantelzorger.
  • Vraag om inzet van een mantelzorgmakelaar en laat u adviseren om een mantelzorgvriendelijke organisatie te worden.

 

 

 

Wat kan ik als mantelzorgmakelaar betekenen voor uw bedrijf:

  1. Het verkrijgen van de Erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever
  2. Het vergroten van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van uw mantelzorgende medewerkers
  3. Het preventief voorkomen van ziekteverzuim
  4. Uitbreiding van uw secundaire arbeidsvoorwaarden met de inzet van een mantelzorgmakelaar
  5. Samen met u en uw mantelzorgende medewerker wensen, behoeften en mogelijkheden inventariseren om te komen tot een goede balans tussen werk en privé

Advies op maat

Een persoonlijke benadering, advies en begeleiding op maat en in overleg regeltaken overnemen; dat is waar ik voor sta. Zodat u verder kunt als mantelzorger en u zich echt gehoord, ondersteund en ontlast voelt.

Kwalitatief

Als Mantelzorgmakelaar ben ik aangesloten bij de Beroepsorganisatie Mantelzorgmakelaars BMZM en sta ik ingeschreven bij het Registerplein Mantelzorgmakelaars, kwaliteitskeurmerk voor sociaal domein.

Onafhankelijk

Als mantelzorgmakelaar werk ik niet vanuit een (zorg)instelling, gemeente of zorgverzekeraar, ik ben volledig onafhankelijk. Daarom kan ik u goed en objectief bijstaan en stel ik het belang van u, als mantelzorger en de cliënt, voorop.

Kennismaken?
Dat kan geheel vrijblijvend.

Deel dit met je netwerk op sociale media